Iris-4-Riel.reismee.nl

Voor je het weet

Voor je het weet, stap je precies een jaar later nadat we zijn terug gekomen van de wereldreis het vliegtuig in. Een nieuw avontuur, hoe symbolisch kan het zijn?Afrika een land dat we nog niet hadden gezien, en nadat Floortje Dessing bij het zien van de Victoria watervallen tranen liet, dacht ik, dan moet ik minstens hyperventileren. Dus daar gaan we naar toe!

En dan sta je voor de geweldige Vic falls met de gedachte…………O…… is dit het?Zijn we te vroeg op vakantie gegaan na de reis, hebben we alles al gezien waardoor we er niet van konden genieten? We hebben zelfs gedacht dat we naar huis wilden.

Maar dan, voor je het weet,sta je een muur te schilderen van een weeshuis,kroel je met kinderen die niet meer beter worden……..hoe confronterend is dat?

sta je oog in oog met leeuwen, olifanten, luipaarden, giraffen en gapende hippo’sen geef je de Vic Falls aan de Zimbabwe kant nog een kans en douche je in de waterval waar gelukkig ook een momentje van geluk kwam!

Voor je het weet, zit je met 10 spitskolen op schoot omdat de enige plek in de bus op mijn schoot was (dat is trouwens een goed idee, de bus niet naar de markt laten gaan, maar de markt naar de bus laten komen, groenten wordt naar binnen geduwd, schoenen en kleding worden aangepast in de bus en de marktlui rennen achter de bus aan om hun geld te krijgen).

Voor je het weet, zit je in iemands achtertuin een heerlijke maaltijd te eten omdat alle restaurantjes al dicht waren.Voor je het weet, worden je haren en huid aangeraakt om te voelen of het allemaal wel echt is.

Voor je het weet, loop je door dorpjes met de meest vriendelijke mensen die er zijn en speel je een potje voetbal met de kids en verbaas je er over hoe de mensen zo vrolijk kunnen zijn met niks……….werkelijk niks………..

Voor je het weet, helpt Michiel het net van de vissers binnen halen…met veel blaren als gevolg.Voor je het weet, moedig je Nederland aan tussen Afrikanen die voor Australie juichen.

Voor je het weet, maak je met alle kinderen een praatje die Engels willen oefenen en als je dan niks zegt, zeggen ze gewoon: “I’m fine, thank you” en ze lopen door……..En meer je aan bij een haven …..nou ja haven? In de middle of nowhere, ergens bij die ene baobap boom , daar waar alle mensen staan……….

Voor je het weet, lig je op een mooi eiland in Lake Malawi waar het water kristalhelder is, waar het lijkt alsof je snorkelt in een aquarium bij de Chinees.

Voor je het weet, krijg je kippenvel van het gospelkoor van de kerk. En voor je het weet, zwem je tussen de manta’s en springen er bultruggen voorbij…….

Voor je het weet, zit je bij de First lady in het vliegtuig en nemen ze onze bagage niet mee omdat de First lady zoveel make up mee had. Dus voor je het weet koop je een trui op de markt die we waarschijnlijk zelf 2 jaar geleden in de kleding container hebben gegooid.

Voor je het weet, rij je in een legerkonvooi………….omdat de rebellen alle auto’s die voorbij kwamen aanvielen…………Dit klinkt natuurlijk veel spannender dan dat het was. Het konvooi is 5 km lang, en vooraan en in het midden zijn er legertrucks, maar als de rebellen achteraan aanvallen………zijn ze daar nooit op tijd………..

Wij mochten gaan rijden op ongeveer 2 km afstand van de voorkant in de colonne, maar onze chauffeur die ieder minuut een schietgebedje deed dacht: Ik blijf hier niet achteraan rijden, ik geef gas en haal iedereen in zodat we als eerste over de “finish” waren………. Wij hebben niks van het gevaar gemerkt, maar het busje achter ons is wel beschoten………..

Voor je weet sluiten we Zambia, Malawi, Mozambique en alle mensen in ons hart, al duurde het even voor we ons open konden stellen. Maar na al deze ervaringen hebben we een super toffe en interessante reis mogen beleven.

En voor je het weet, val je flauw in het vliegtuig en stappen er mensen over je heen omdat je in de weg ligt. Voor je het weet mag je na 6 uur eindelijk het Havenziekenhuis verlaten met de diagnose Dengue (knokkelkoorts)…….

En voor je het weet, zijn we al weer thuis en hard aan het werk.

En voor je het weet, is de volgende reis al weer geboekt

Wink

Kussies, Michiel & Iris

Reacties

Reacties

Bianca Kinderdijk

Jeetje wat een verhaal en een belevenissen zeg! Wel erg leuk weer wat van je/jullie te lezen.
Liefs Bianca

Nelly

Wat een GEWELDIG verhaal weer!

marry

Leuk dat ik jullie verslag weer mocht lezen . Ik heb er weer van genoten.

dank je.

Anja

Hey, wat tof om weer iets van je/jullie te lezen. Wat een verhaal en wat een reis weer. Ik hoop snel weer iets te lezen!!! xx

Edith

Aaaah leuk om te lezen weer!

Elles

Met een grote glimlach je verhaal gelezen. Geweldig!

Patricia Schlärmann

Michieltjuhhhh.. Wat een leuk verhaal weer! Daar moet je echt meer mee gaan doen Iris! Jullie zijn echte wereldreizigers.. Ik ga nu de foto's bekijken! Kan niet wachten.. Liefs Patries

marga

wowieeeee! iris! wat een avontuur weer! ik hoop dat de volgende reis snel is want je verhalen zijn altijd zo leuk om te lezen! hoop dat je/jullie weer gezond bent/zijn?! veel liefs uit oostenrijk (niet zo exotisch, maar heerlijk om te wonen!) xo

linda

Whaaa ik wist niet eens dat je alweer een volgend avontuur was ingestapt. Leuk om het te lezen en wat een belevenissen weer! Hopenlijk ben je wel weer opgeknapt?!

Liefs linda

Niek en Gerrie

Bedank voor het mooie verslag, het is wel wat laat maar we tobben een beetje met de computer.Liefs gerrie en ome niek

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!